duminică, 17 mai 2009

Sanatate 24 de ore


In dulcele stil…francez
Cum poti sa-ti mentii sanatatea inimii chiar daca iti place sa mananci alimente cu un continut ridicat de grasimi? Simplu! Traieste in veritabilul stil francez. Un studiu recent releva faptul ca francezii isi mentin mai usor nivelul normal al greutatatii corporale chiar si atunci cand consuma mancaruri bogate in grasimi. Croissante, prajituri cu crema, ciocolata fina, branza, foietaje si multe delicatese specifice par sa satisfaca capriciile francezilor fara sa le puna in pericol silueta.

In consecinta, care e secretul unui corp zvelt si al unei inimi puternice si sanatoase? Specialistii sustin ca acestia inlocuiesc grasimile animale cu uleiul de masline. Acesta face ca nivelul colesterolului din organism sa fie cu mult mai scazut. In plus, un rol la fel de important il joaca vinul rosu, o sursa valoroasa de antioxidanti.

Nutritionistii mai spun ca responsabila pentru o viata lipsita de problemele cauzate de colesterolul in exces este nutritia bogata in fibre. Francezii se delecteaza, la mesele principale, cu cel putin doua sortimente de vegetale. Boabele de fasole, broccoli si varza sunt doar cateva dintre vegetalele principale care-ti dau energia zilnica necesara. Morala? Include bucataria franceza in stilul tau de viata. Mananca portii mici, desfata-te cu putin vin rosu si multe vegetale proaspete.