joi, 14 mai 2009

Travel


Barcelona si mai cum?

La ce te gandesti cand auzi Barcelona? La Gaudi, la Picasso, la Penelope Cruz, la povestile prietenelor tale care au fost acolo in vacanta, la fructe de mare, la ocean? Ce-ar fi sa te gandesti la povestea ta de la Barcelona, un oras magic care te asteapta sa-l descoperi si pe care nu-l cunosti dintr-o singura vizita!

De unde sa incepem? Gaudi. Sagrada Familia. Monumentala si intr-o continua transformare. Parcul Guell. Iti ia rasuflarea. Este locul in care ajungi si din care nu vrei sa mai pleci. Vestitele case realizate de Gaudi pe Paseo de Gracia- Casa Batllo si La Pedrera. Casa Batllo este oceanul de pe Paseo de Gracia. Este misterioasa inca de la intrare, si mastile de carnaval pe care le poarta fiecare balcon sunt cel mai bun indiciu. Este intruchiparea marii, imbatata de nuante de albastru si verde, este inundata de lumina si mangaiata de formele fine.

Barcelona este locul in care trebuie sa mergi pe jos. Sau cu bicicleta. Asta pentru ca mii de oameni sunt pe bicicleta de dimineata pana seara, in blugi sau taior, cu serviete sau rucsac. Nu trebuie sa ratezi stradutele. Niciuna! Pentru ca fiecare in parte are farmecul ei, pentru ca in fiecare loc o sa gasesti ceva special si unic. Catalanii sunt foarte primitori. Fie ca e vorba de un magazin de suveniruri, de un barulet sau un magazin alimentar, te vor intreba intotdeauna ce-ti doresti, iti vor arata cea mai buna marfa si, cel mai important, te vor intampina cu un zambet si-ti vor multumi ca unui prieten vechi.

Nici shopaholica din tine nu va avea de suferit! Orasul este plin de magazine, de la cele mai importante branduri pana la magazine mici, artizanaturi, lucruri specific indiene, din Africa sau America de Sud. Daca nu-ti plac magazinele insirate de-a lungul unei stradute si preferi mall-ul care ti le da pe toate sub acelasi acoperis, Mare Magnum este locul pe care nu trebuie sa-l ratezi mai ales ca, daca vrei sa iei o scurta pauza, poti sa iesi pe terasa de pe care descoperi oceanul si o multime de barci si iacht-uri.

Daca esti iubitoare de arta, muzeele te asteapta in fiecare zi. Muzeul Picasso, Muzeul figurilor de ceara ( a carui anexa se transforma in bar pe timpul noptii ), Muzeul Maritim sunt locuri pe care nu trebuie sa le ocolesti. Acvariul este un alt loc magic. Se spune ca nu ai mers la Barcelona daca nu ai vazut acvariul din Port Vell, cel mai mare din Europa.

Si daca ziua s-a terminat, si ai impresia ca drumul te va duce direct la hotel, te inseli! Asta pentru ca Barcelona este un oras care nu doarme. Nu te chinui sa cauti petreceri in cluburi inainte sa ajungi acolo. O sa afli despre ele in fiecare zi pentru ca, de la un capat la altul al oricarei strazi, vei primi invitatii la diferite evenimente - de la petreceri tematice, inaugurarea unui club sau seri de flamenco.

De cum se lasa seara, Rambla este un muzeu in aer liber: oameni costumati in diverse personaje de film, sau pur si simplu impietriti te saluta intr-un fel sau altul, tineri care fac adevarate opere de arta cu ajutorul catorva spray-uri grafitti, desenatori care asteapta sa-ti faca portretul in creion.

Daca iti place sa canti si sa dansezi, strada este locul ideal! Asta pentru ca sigur o sa vezi un cantaret si o chitara care fac strada sa rasune, si zeci de oameni care or sa cante in cor si or sa danseze in jurul lui. Un oras pentru artista din tine, pentru exploratoarea din tine, pentru femeia careia ii place sa se plimbe sau si sa hoinareasca prin magazinele cu antichitati. Te-am convins?